Gamla vänner

På denna sidan samlar jag några av de mer speciella katter jag ägt/samägt/haft ute på foder och som nu bor/stannat i andra goda hem. 
För att kunna bedriva avel även om det är i en liten skala är man ibland beroende av att ha goda vänner och nya bekantskaper 
som kan tänka sig att upplåta sitt hem för en gammal avelskatt eller en ny avelskatt. Därför är jag oerhört tacksam för att 
det finns människor som kan tänka sig att ta emot en avelskatt, vare sig det är en vuxen katt eller från kattungeåldern - utan Er 
hjälp skulle det vara näst intill omöjligt att komma vidare i avelsarbetet, dessa katter presenterar jag på denna sidan som "gamla vänner".

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

IC S*Junglespots Rain Dance - OCI n 24
Fotogalleri

Rain Dance, släkt med de flesta av katterna nedan och har även plockat på sig de flesta godbitarna från dom. Knock Out nedan är hans far. Superkort, tätliggande, silkeslen päls på en mycket muskulös och stor kropp. Vild look och en bred box gjorde sitt till ocicat-looken. Han har ett superbt temperament, gudasnäll både hemma och på show. Kunde inte låta bli att spara honom trots att jag egentligen inte hade någon användning för honom, men han fick en kull i vårt katteri där jag behöll en hane som har fått ärva väldigt mycket från sin far.

S*Junglespots Pepper Potts - OCI n 24
Fotogalleri

Pepper Potts var en tjej jag sparade från Lara & Izaks kull. Hon har Izaks vilda utseende kobminerat med Laras söta temperament. Exremt starka kontraster med kolsvarta fläckar välspidda över hela kroppen.
 Jag sparade en hona att gå vidare med från Pepper som har hennes starka kontraster och vilda utseende.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Junglepower Knock Out 4 Junglespots - OCI b 24
Fotogalleri

 CH Junglepower Revolution 4 Junglespots - OCI b 24
Fotogalleri

Rambo & Lara här ovan är kullsyskon och vi valde faktiskt att behålla dom båda ur samma kull. Rambo har en extremt bra päls som är superkort, superkontraster, färg och mönster, det tillsammans med ett huvud som han fått mycket ifrån av sin far. Bra öronplacering, grym look och en bred fin boxig nos med en fin haka. Lara har en härlig kropp för att vara hona och ett huvud som tilltalar mig väldigt mycket. Mycket fin ögonform med vild look fast samtidigt väldigt feminin. Bra bredd på nosen och en snygg öronplacering. Vi har sparat avkommor från dom båda att gå vidare med i aveln.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 IC FIN*Topspot Miragazza - OCI b 24
Fotogalleri

Miira är en hona vi importerade från Maija i Finland. Hon är en väldigt feminin hona i både sätt och beteende. Hon har fin päls, bra mönster och med fina kvaliteér i sitt huvud. Jag har sparat 2 tjejer från Miiras olika kullar att gå vidare med.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

EC S*Junglespots Coronado DSM DVM - OCI n 24
Fotogalleri


Morritz - By far en av mina bästa uppfödda katter, den vinstrikaste ocicaten flera år i rad med flertalet NOM, BIV, BIS i prispåsen. Inte bara hans skönhet slog domarna utan hans charmighet också, han älskade show och visade det! I min avel har han lämnat ett enormt avtryck och vi har fått med oss en hel del godbitar av honom. Han har alltid haft ett superbt temperament, såväl fertil som kastrat.

SC DK*Øjenfryds Ehab 4 Junglespots, DVM
Fotogalleri

Izak - Morritz barnbarn som jag bara inte kunde motstå, ibland ser man katter som man "stumble upon" och bara inte kan glömma. Som 3 veckorsknodd visste jag redan att denna killen hade något, och om han hade.. Han har ett mycket bra mönster följt med välspridda stora spottar. Han har en mycket vild look med en perfekt öronsättning. Han har gett vidare sin vilda look till många av sina barn och vi har gått vidare med fler av hans avkommor - han har gjort ett mycket distinkt avtryck i vår avel.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

S*Powerspots Chippewa 4 Junglespots - OCI as 24
Fotogalleri

Zelda har dragit sig tillbaka efter att ha gett oss några riktigt fina kullar. Hon har varit en av våra största honor med en medelvikt på 5,2 kg.

CH S*Junglespots Play & Win - OCI b 24
Fotogalleri

Play har övergått som kastrat i sin fodervärds ägo. Genom bra val av kavaljer till Play har hon gett oss några fantastiska kullar där vi valt att behålla några ungar själv samt sänt några vidare världen över.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DK*Especially 4 Junglespots of All Times - OCI bs 24
Fotogalleri

Agnes är ett barnbarn till min allra första ocicat Pamina så hon har alltid varit speciell för mig. Hon fick 3 kullar hemma hos fodervärden innan hon övergick som kastrat i hennes ägo. Där bor hon tillsammans med Siri (se längre ner). Agnes har ett extremt fint silver från sin pappa med väldigt lite rufism och det har hon gett vidare till sina avkommor. Vi är glada och fantastiskt stolta över att vi kunde få chansen, genom gott samarbete, att starta vår silveravel med Agnes.

IC DK*Lady Fairs Black Dynasty - PER n
Fotogalleri

Teddy fick efter sin fertila tid hos oss så småningom flytta till ett nytt hem. Han kom aldrig riktigt överens tillsammans med de andra katterna efter att han blev fertil eftersom han ville bestämma hela tiden och var mycket hård mot de andra katterna. Numera bor han hos Inga-Lill uppe i Olofström där han fick ett kanonhem
och trivs superbra :) 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

IC S*Junglespots Bytterfly Flip - OCI o 24
Fotogalleri

Detta är Flippan som jag själv behöll från Paminas sista kull. Tyvärr blev hon en tidig kastrat efter en pyo och fick bara 1 kull. Numer huserar hon tillsammans med en av sina kattungar hos Roger Assarsson.

S*Milwaukee's High Praises DM - OCI a 24
Fotogalleri

Siri är en blåspotted hona från S*Milwaukee's som fick 2 kullar i katteriet och därefter övergick som kastrat till sin fodervärd. Siri har gjort ett enormt avtramp både i vår avel och i ocicataveln med sin typ och look. Hennes barn har blivit otroligt fina och alla har visats upp på utställning med extremt bra resultat, minst NOM eller IC som titel vilket gör att hon kan titulera sig som Sveriges första ocicat som innehar titeln DM!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

IC S*Älebräckes Pamina - OCI b24
Fotogalleri

Pamina var min allra första oci jag skaffade mig, hon har ett speciellt rum i mitt hjärta 
och kommer alltid att ha det. Pamina bor nu som glad kastrat tillsammans med Hiski hos 
Camilla Edman i Göteborg där hon trivs väldigt bra.

 

IC FIN*Anórien's Skywise - OCI a24
Fotogalleri

Hiski bor hos Camilla Edman tillsammans med Pamina där han 
lever ett gott liv som kastrat :) Hiski var vår första importerade
ocicat och han är en stilig blå herre från Finland.